Array
(
  [language] => hu
  [url_level] => Array
    (
      [0] => molding-technology-2-hu
    )

)

Vízátfolyás felügyelet

A Cavity Eye rendszer egyrészt áll a fröccsöntő szerszámba telepített nyomásszenzorokból, a rendszer másik része tartalmazza a hardvert és a szoftvert, ami értékeli mindazon információt, amely a fröccsöntőgéptől érkezik, és a szerszám egyes fészkeihez tartozó belsőnyomás görbéket.

Let your moulding Flow!

A fröccsöntési ciklus legnagyobb részét a hűtési fázis teszi ki, ez általában a teljes ciklusidő 50-70%-át jelenti és meghatározza a végleges alkatrész minőségét. A cél egységes darabok gyártása a lehető legkisebb ciklusidő mellett. Adódott valaha problémája a hűtés miatt? A fröccsöntési hibák jelentős része hűtési problémákra vezethető vissza:

 

• Sikertelen gépindítás

• Nem változott semmit, de a darab méretei mégis a tűrésen kívülre esnek

• Vízáramlás megállt

• Túlmelegedett szerszám, beragadt darabok

• Nem érzékelt víz szivárgás

• Selejt és instabil gyártás

 

Egyes esetekben a szerszámnak akár 30-50 hűtési köre is lehet. Az egyetlen hely, ahonnan visszajelzés szerezhető, a temperáló eszköz. Mérni tudja a víz térfogatáramát, a nyomást és a hőmérsékletet, de nem ad információt az egyes körökről. Több hűtési kör összegyűjtése egy temperáló eszközbe – párhuzamos vagy soros bekötéssel valósítható meg. Párhuzamos kapcsolásnál nem kapunk visszajelzést, ha egy kör le van zárva. Soros kapcsolás esetén az áramlási sebesség lecsökken és a hűtés nem lesz hatékony.

 

Ezenkívül a hűtővízből származó lerakódások folyamatosan szennyezik a fröccsöntő szerszám hűtési köreit. Ezek a lerakódások, rozsda és üledék fokozatosan csökkenti a hűtőkör belső átmérőjét és az idő múlásával észrevétlenül akadályozza az áramlást. Ez olyan problémákat okoz az áramlási sebességben, melyeket a hagyományos vízátfolyás felügyeleti rendszerek ritkán érzékelnek. Ennek következtében megnövekszik a legyártott selejtes darabok száma.

Mi a megoldás?

„Látni és hinni” – Azt mérje, amit felügyelni szeretne

Cavity Eye vízátfolyás felügyeleti rendszere (Water Flow Monitoring) lehetővé teszi a temperáló folyamat irányítását – azonosítsa a problémát és reagáljon az adatok, ne megérzések alapján. Egy olyan megoldást kínálunk Önnek, amellyel felügyelheti a vízköröket, ezen kívül mérheti az áramlási sebességet, hőmérsékletet és nyomást is.

Miért éri meg használni?

Ez a technológia segít elkerülni a nem várt veszteségeket és segíti egy magasabb minőségi szintű gyártás elérését. Belefáradt, hogy jelentős pénzt és forrásokat veszteget el a problémák azonosítására? Magasabb minőségű darabokat szeretne gyártani, de a folyamatok stabilitása nem elegendő? Itt a megoldás!

Költséghatékony

Hibák azonnali azonosítása

• Helytelen bekötés

• Zárt csap

• Zárt vagy eltömődött kör

• Elégtelen áramlási sebesség – elkerülni a betétek túlmelegedését

Nincs több sikertelen indítás – Tesztelés a szerszámüzemben

Nincs több selejt gyártás – Gép megállítása és értesítési rendszer (email)

 

Technológia előnyök:

Garantált az ugyanolyan temperálási állapot - Ugyanolyan darabminőség

Tűrések és referenciák beállítása - Változások azonosítása, cselekvés annak megfelelően

Karbantartás mért adatok alapján – tervezzen, cselekedjen és takarítson meg pénzt!

• Temperáló eszközök

• Szerelvények, csövek, szerszámok

Hosszú távú adat analízis – érje el a legjobb folyamatképességet és fejlessze a felszerelését a tények alapján!

Cavity Eye vízátfolyás rendszer könnyen felszerelhető a fröccsentőgépén már megtalálható vízátfolyás szabályzóihoz és rendkívül megbízhatóan működik