2021. 03. 01.

Vékonyfalú termék leképezésének elemzése

Vékonyfalú termék leképezésének elemzése

A felhasznált műanyag termékek mennyisége az iparban napról-napra növekszik és a korábban fém vagy egyéb (nem polimer) anyagú termékek helyettesítését a műszaki polimer alapanyagok fejlődése teszi lehetővé. Jelenleg erőteljesen formálja a piacot az autóipar, különösen az elektromos autók megjelenése, hiszen a gépjárművekben használt polimer termékek össztömege az elmúlt 50 évben közel 10-15%-kal nőtt, és egy modern személyautó több mint 400 kg polimer alapú anyagot tartalmaz. Ezeknek az alkatrészeknek a jelentős része fröccsöntéssel készül, ahol a minőséggel szembeni igények növekedése új műszaki megoldásokat kíván a folyamatszabályozás és a gyártás területén.

2021. 02. 26.

Kerülje el a rövid lövés okozta reklamációkat!

Kerülje el a rövid lövés okozta reklamációkat!

Új animációnk a fröccsöntés területén gyakori problémát jelentő rövid lövéssel foglalkozik. Akár egyetlen hibás termék kiszállítása is költséges vevői reklamációhoz vezethet. A Cavity Eye rendszer segítségével a hibás termék automatikusan beazonosítható, és leválogatható.

 

2020. 12. 14.

Wirth Innovációs Nap - WinInMo kooperáció bemutató

Wirth Innovációs Nap - WinInMo kooperáció bemutató

A "WinInMo" szervezet (www.wininmo.de) egy fenntartható és hosszútávon is megbízható fröccsöntési folyamat megvalósítására fejleszt megoldásokat. A cél többek között az energiafelhasználás csökkentése, a szerszámfűtés és szerszámtemperálás felügyelete és a felügyeleti rendszer megbízhatóságának növelése. Ez új nézőpontot és fejlesztéseket igényel a szerszám geometriai felépítésében, hűtővíz kezelésében és az összes folyamatparaméter online monitorozásában. A bio műanyagok fejlesztése új piaci lehetőségeket nyit meg a jövőben. A Cavity Eye megoldásai biztosítják a folyamatparaméterek vizualizációját és a teljes fröccsöntési folyamat felügyeletét.